Extern åtkomst från alla devicer

Alla som finns i kommunens AD och har tillgång till en dator inom kommunens nät har också tillgång till kommunens intranät. Vill man jobba på distans och samtidigt komma åt kommunens intranät finns det goda möjligheter till det redan idag.

Nu kan man dock inte komma in på intranätet från mobiltelefoner eller plattor oavsett var man är. Ska vi skapa ett effektivt intranät måste det vara tillgängligt.

Vi gör hela intranätet responsivt, så själva ”device-delen” är klar. Men eftersom vi har så många anställda i verksamheter utan egen dator eller tjänstemobil måste det vara enkelt att komma åt intranätet även ”utifrån”.

Vi har pratat om flera olika lösningar som har verkat funka, men antingen har vi fastnat på IT-säkerhet eller så har lösningen inte upplevts tillräckligt lättillgänglig för användaren.

Nu, äntligen har vi hittat en lösning som alla verkar gilla. Vi använder oss av en https – adress till nya Insidan och man ska kunna använda sina ”vanliga” inloggningsuppgifter (som vi krypterar).

ÓM allt går som det ska kommer du alltså kunna stå på stan med mobilen och surfa in på Insidan.  Hurra!

 

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*