Ny struktur och strukturturné

Efter att ha tittat på ett antal olika strukturlösningar kom vi till slut fram till en egen lösning som kändes som att den skulle kunna funka. Kanske. Jag krocktestade den på den övergripande informationen och ja, den går att använda där.

Hur funkar det då på andra förvaltningar? Jag gav mig ut på en liten turné där jag passade på att beskriva konceptet och samtidigt hämta in information om hur den tänkta strukturen skulle fungera på två av våra största förvaltningar. Efter ett tio-tal intervjuer står det klart. Ja, vi kan använda strukturen. Kanske.

Vi har tjuvtittat på hur andra kommuner har strukturerat upp sin information. Vi har även inspirerats av det arbete  som Funka.nu har gjort tillsammans med sina medlemskommuner. Vi har tittat på våra personor och givetvis på hur vårt eget intranät ser ut idag.

Arbetshypotesen för vår nya struktur:

  • Mitt arbetsfält – Verksamhetsnära stöd med ”informationspaket” som är utformade för ett speciellt arbetsfält. Exempelvis: ”jag jobbar med bygglov”,  ”jag jobbar med funktionshinderområdet”, ”jag jobbar i förskoleverksamhet”.
  • Stöd och service – Hjälp med saker som inte ingår i mina dagliga arbetsuppgifter och som är mer eller mindre övergripande. Exempelvis ”jag vill göra en upphandling”, ”jag vill attestera en faktura”, ”jag vill få hjälp med min krånglande dator”.
  • Dokumentbank – Här finns alla dokument; xls, doc, pdf. Oavsett om det är en mall, riktilinje, policy eller blankett. En sökmotor med fritextsök och möjlighet att filtrera på dokumenttyp och förvaltning.
  • Samarbete – En samlad plats för samarbete, grupper och arbetsrum.
  • Anställning och miljö – Stöd för saker som rör min anställning. Exempelvis: Hur är jag försäkrad på arbetet? Hur skaffar jag terminalglasögon? När har vi klämdagar?
  • Organisation och styrning – Om kommunen. Vad har vi för visioner? Hur ska vi förverkliga dem? Hur ska vi utveckla verksamheten?

Under projektmötet tidigare idag kändes det som att vi kommer kunna jobba vidare på den här strukturen. Känns bra!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*