Världens bästa intranät

På väg till världens bästa intranät

Tre månader efter lansering. Dammet har lagt sig och vi räknar ner till semester. Det var en tuff lansering, med buggar och felrapporter. Vi har jobbat hårt för att få det intranät vi vill ha, men vi har en liten, liten bit kvar innan vi kan säga att vi har världens bästa intranät.  Men snart så! Det vi faktiskt har kommit i land med är vi förstås väldigt stolta över:

Tillgängligt

Intranätet är tillgängligt överallt, från mobilen, plattan eller datorn. Tidigare kom du bara åt intranätet från datorn om du satt innanför brandväggen, via VPN eller om du hade en så kallad tjänstedator. Det enda du behöver nu är någon typ av mojäng med internetuppkoppling och inloggningsuppgifter. Klart!

Hittbart

Många intranät växer organiskt och städdagarna är få. Men en innehållspolicy som är ”Det här kanske någon vill läsa…?” får vi ett enormt och välvilligt intranät som informerar om  en massa saker jag inte behöver veta.

Vi passade på att storstäda när vi bytte intranät. Vi lyfte över alla information från gamla till nya intranätet manuellt, gjorde en grovgenomgång av texter och strukturerade om. Och framför allt: Vi taggade upp vartenda dokument med minst tre olika sorters metataggar. Tanken är att det ska gå att söka fram vad det än är du letar efter.

Vi är också mer restriktiva med vilka nyheter vi skriver och vilken typ av innehåll som publiceras. Dessutom städas gammal information bort snabbt genom att skriva avpubliceringsdatum redan när vi skapar nytt. Allt för att innehållet ska bli hittbart. Nu ska du enkelt hitta din blankett, din guide eller ditt stöd genom att använda söket. Om du inte vill använda den grunda strukturen, såklart.

Relevant

Det finns två nyhetsflöden på startsidan. I det ena flödet publiceras nyheter av kommunikationsavdelningen. Nyheterna du ser här är de kommungemensamma blandade med nyheter från din förvaltning. Det andra flödet formar du själv genom att gå med i, eller följa de grupper du är intresserad av. Du hittar dina grupper i huvudmenyn där du också kan lägga till genvägar för snabb tillgång till sidor och system du ofta besöker. På det viset kan du skräddarsy huvudmenyn så att den passar dig. Allt för ett mer relevant intranät.

Socialt

Över 6000 medarbetare, spridda över hela kommunen behöver en självklar mötesplats. Vi inkorporerar ett socialt forum på intranätet där du kan diskutera stort och smått med dina kollegor på enheten eller från någon annan förvaltning. Du skapar enkelt en egen grupp och kan vara igång med diskussionen på fem minuter. Du kan skapa en projektgrupp och ladda upp alla dokument i projektet eller en skapa en grupp för din verksamhet där du kan samla allt verksamhetsstöd på ett och samma ställe. När det är gjort är det bara att bjuda in folk och börja diskutera!

Se mer om gruppfunktionen på Huddinges intranät här

… och med det stänger vi den här bloggen. Vill du komma i kontakt med någon som kan svara på frågor kring Huddinges intranät? E-posta insidan@huddinge.se, så blir du lotsad rätt.

Intranätdagarna den 6 oktober

Är du mer nyfiken på vad vi har hittat på och vad vi vill göra framöver? På Intranätdagarna den 6 oktober berättar vi allt om Huddinge kommuns Intranät. Hoppas att vi ses där!

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*