Vi har börjat jobba i verktyget

Det var ett lite större glapp än tänkt mellan kursen i SiteVision och när vi faktiskt kunde börja jobba i verktyget.

Nervositeten har spridit sig i gruppen. Hur var det nu man gjorde med bilder? Skulle vi lägga till egna moduler eller bara använda mallar och hur har vi tänkte med strukturen nu igen?

Jag tror att det bästa sättet att lära sig ett verktyg är att ge sig in i det och jobba. Det har varit lite trögt, men efter viss tvekan är det flesta i gång nu. Det är ett ganska enkelt cms och vår nya kommunikatör på personal har på egen hand lärt sig grunderna på förvånansvärt kort tid!

Det är en förvaltning som har sagt att de vill ha extra stöd i form av en genomgång. Tror att det mest handlar om digital mognad, men med lite extra jobb ska vi nog få med dem också!

För dem som har lust och tid har jag bokat in ett antal tillfällen då vi kan sitta tillsammans och jobba. Vi hade ett första tillfälle i fredags.

Alla hade inte möjlighet att delta, vilket nog var bra. Det är en del funktioner kvar att fixa. Men det var roligt att sitta ihop och räta  ut frågetecken tillsammans.

Ett stort tack till dem som vågat sig in i cms:et för att fylla på sidor, nyheter, händelser och grupper. Riktigt bra jobbat!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*